Beta vulgaris subsp. vulgaris
Familia: Amaranthaceae
Genul: Beta
Specia: B.vulgaris
Alte
denumiri: sfecla elvețiană, sfecla pentru frunze.
Planta
apare prima oară menționată în 1753 de către părintele taxonomiei, botanistul
suedez Carl Linne în lucrarea Species plantarum (pag.222), ca Beta
vulgaris. [1]
Deși plantă veche, a fost dată uitării; astăzi în unele țări este (foarte)
puțin cunoscută.
Deși plantă veche, a fost dată uitării; astăzi în unele țări este (foarte) puțin cunoscută.
De la sfecla elvețiană se folosesc frunzele și pețiolul (codița frunzei), crude sau preparate,
asemenea spanacului (am întâlnit arareori și denumirea de spanac de vară).
Recunosc, deși am văzut prin supermarketurile și piețele din Germania, nu am fost tentată până acum să cumpăr mangold. Poate pe viitor.
Klouschtergaart, Luxembourg
Sursă:
1.https://fr.wikipedia.org/wiki/Beta_vulgaris
Noi il punem in placinta cu verdeturi.
RăspundețiȘtergereMulțumesc de idee, Dani.
ȘtergereCând am ajuns aici, mă uitam la unele legume/fructe ca mâța-n calendar:) Între timp m-am împrietenit cu rabarba, topinamburul, dar mangoldul m-a lăsat rece. A, da, și pur și simplu iubesc sparanghelul; a fost dragoste la prima-mbucătură :))