Busuiocul sălbatic

Prunella vulgaris

Familia: Lamiaceae

Genul: Prunella

Specia: P. vulgaris



Denumiri în alte limbi: self-heal/heal-all (engleză), Kleine/Gemeine/Gewöhnliche Braunelle (germană), közönséges gyíkfű (maghiară), brunelle commune (franceză).

 Parc Jacquinot Bettembourg (L)

Comentarii

  1. Nu stiam ca este si busuioc salbatic. Miroase ca si celalalt?
    Imi place busuiocul si în mancare. Imi aduc aminte ca prin 1997-98 nu mai stiu exact am fost in Italia la niste cunostinte si ea ma întrebat daca pun busuioc in mancare. Era exact perioada cand începusem sa-l folosesc pentru ca sincera sa fiu, cine folosea înainte de '90 busuioc în mancare? Vai Gimi sunt aproape 30 de ani de cand sunt aici ... ce-a zburat vremea! Zi faina! Pumnii stransi de duminica vine primavera si la noi ... yeeee ... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Busuioc sălbatic sau busuioc de câmp, rudă cu cel din magazin. :) Plantă destul de des întâlnită pe aceste meleaguri (sunt și în Germania). Tot departe de casă m-am împrietenit și eu cu plantele aromatice, acasă conducea detașat pătrunjelul. :))

      30 de ani? Wow! Mulți înainte cu sănătate și optimism! Week-end fain și ție, te anunț când binevoiește primăvara să-și facă apariția și pe aici. Cred că face o haltă la voi, bea un Trappist, și, când își revine, trece și pe la noi. :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Brândușa de primăvară

Bulgărele de zăpadă/Călinul