Socul

Sambucus nigra

Familia: Adoxaceae

Genul: Sambucus

Specia: S. nigra










Denumiri în alte limbi: European/black elder (engleză), Schwarzer Holunder (germană), fekete/ festőbodza bodza (maghiară), sureau noir (franceză), vlierbloesem (neerlandeză).







Wellen (D)

Comentarii

  1. Și vlierbloesem in dutch!
    Am un soc în curte, dar mie nu îmi place socata absolut de loc! Am inteles ca din fructele socului poti face gem. Ai facut vreodata?
    Weekend placut! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, din fructe se face gem (n-am încercat, poate pe viitor mă-ncumet:). în Germania am aflat că fructele se pot prăji în ulei, în prealabil fiind scufundate într-o compoziție asemănătoare cu cea a aluatului pentru clătite.
      Eu sunt fan socată și ceai de soc :) Week-end fain!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Brândușa de primăvară

Bulgărele de zăpadă/Călinul