sâmbătă, 6 mai 2017

Păpădia

Taraxacum officinale

Familia: Asteraceae

Genul: Taraxacum

Specia: T. officinalis

Denumiri în alte limbi: dandelion (engleză), Gemeiner Löwenzahn (germană), gyermekláncfű/(pongyola) pitypang (maghiară), pissenlit/dent-de-lion (franceză).
Fotografii realizate în Wellen (D), Grevenmacher (L) și Luxembourg (L).




2 comentarii:

  1. N-am mancat niciodata flori de papadie, doar frunze fierte in salata. Faine pozele, mai ales cea cu papadia cu tulpina stramba :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hm, am încercat inclusiv tijele, dar recunosc, nu sunt pe placul meu. În schimb, îmi plac mult frunzele fragede. Pot fi adăugate la diferite salate de crudități. Din flori am făcut miere:)

      Mulțam, sunt fotografii scoase de la naftalină, anul acesta n-am fost așa activă cum mi-aș fi dorit. Sper să recuperez curând :)

      Ștergere