Hm dulceață, sună tare bine (parcă-parcă citisem undeva și eu). Eu am aflat de la niște localnici mai în vârstă, că florile (ciorchinele) se...scufundă într-o compoziție asemănătoare cu cea a clătitei și se prăjesc în friteuză sau tigaie. Anul acesta voi încerca cu siguranță, deși nu mă dau în vânt după prăjeli :)
Îmi place cum ai fotografiat socul, e ca și când ar fi o vedetă în lumina reflectoarelor :) Eu am făcut o tură de socată anul ăsta, dar am cam greșit că m-am zgârcit la zahăr - eu și zahărul suntem cam inamici
Tocmai am descoperit ca in muntii Pindului fac dulceata din flori de soc. In zona mea tufele sunt rare si mereu mi-e dor de socata la vremea asta ...
RăspundețiȘtergereHm dulceață, sună tare bine (parcă-parcă citisem undeva și eu).
ȘtergereEu am aflat de la niște localnici mai în vârstă, că florile (ciorchinele) se...scufundă într-o compoziție asemănătoare cu cea a clătitei și se prăjesc în friteuză sau tigaie. Anul acesta voi încerca cu siguranță, deși nu mă dau în vânt după prăjeli :)
Îmi place cum ai fotografiat socul, e ca și când ar fi o vedetă în lumina reflectoarelor :)
RăspundețiȘtergereEu am făcut o tură de socată anul ăsta, dar am cam greșit că m-am zgârcit la zahăr - eu și zahărul suntem cam inamici
Da, socul e vedeta sezonului.:) Acuma au început să se coacă frăguțele, așa că va trebui să le facă loc și lor la...reflectoare :))
ȘtergereIoana, cu miere n-ai încercat socata?
Am încercat anul trecut, dar tot nu am regăsit gustul socatei făcută de bunica, pesemne că ea era mult mai generoasă cu zahărul/mierea :)
ȘtergerePoate materia primă e de vină; trebuie socată de la bunica :))
Ștergere