Pitahaya/Pitaya/Fructul dragonului

Hylocereus undatus

Este fructul unor specii de cactuși cu o formă mai aparte. Pulpa fructului are consistența asemănătoare cu cea a unui kiwi, iar gustul amintește ușor de agrișele pe care le mâncam din grădina bunicilor :).


În afară de Pitahaya cu coaja de culoare roz, zilele trecute am văzut în magazin și fructe de culoare galbenă. Urmează să cumpăr, să compar și să fotografiez.
Fructele (fără coajă) se consumă crude; se pot folosi la ornarea deserturilor, sunt extraordinar de...elegante.
 

Denumiri în alte limbi: Dragon fruit (engleză), Drachenfrucht (germană) Pitaja/Kaktuszgyümölcs/Sárkánygyümölcs  (maghiară), Fruit du dragon (franceză).

Comentarii

  1. Asta e fructul pe care l-am gustat in urma cu ani buni in Spania. La noi nu se comercializeaza. Suntem conservatori :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aici se găsesc în anumite perioade ale anului, dar, sincer, nu se numără printre fructele pe care le consum foarte des. Ș-apoi, la ce ofertă de fructe aveți voi, nu sunt sigură că ar avea mare căutare :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Brândușa de primăvară

Bulgărele de zăpadă/Călinul