Papaia/Papaya

Carica Papaya

Fruct exotic în formă de pară...ceva mai mare și gust deosebit de dulce (când e copt). Este  cunoscut și sub denumirea de "fructul îngerilor" sau "pepenele de copac". 


Aroma sa îmi amintește de pepenele galben, respectiv de caisele coapte. Se consumă fără coajă. Pulpa fructului, de culoare roz-portocalie, e cărnoasă, suculentă și deosebit de gustoasă. Este săracă în calorii (de aceea se și recomandă în curele de slăbire), în schimb conține vitamine și enzime. 



Tăiat în jumătate, pe lungime, fructul are la mijloc semințe negre, asemenea unor boabe de piper (Deși am citit că sunt comestibile, am preferat să le îndepărtez, poate data viitoare prind curaj și le încerc; voi reveni cu detalii :). 


Papaia este coaptă când coaja este de un galben intens și - la o apăsare  ușoară - degetul intră cu ușurință în fruct. Fructul se poate consuma ca atare sau în diferite combinații în salate, deserturi, lângă carne sau brânzeturi.


 
Papaia se folosește și în industria cosmetică, pentru fabricarea produselor de îngrijire corporală. Există produse destinate îngrijirii tenului (prevenirea ridurilor), a  părului și a mâinilor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Brândușa de primăvară

Bulgărele de zăpadă/Călinul