vineri, 24 octombrie 2014

Carambola, fructul-stea

Averrhoa carambola


Este un fruct exotic (ceva) mai puțin cunoscut, cu o formă deosebită :).

Se poate consuma crud (cu coajă) sau folosi ca decor sau combinații  în diferite salate, cocktailuri și  deserturi, sau ca garnitură, lângă preparate din carne.



Denumiri în alte limbi: Carambola/Strafruit (engleză), Sternfrucht/Karambole (germană), Csillaggyümölcs/Karambola (maghiară), Carambole (franceză).






4 comentarii:

  1. Imi inspira incredere :) L-as gusta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm, ți-aș recomanda varianta coaptă, de culoare galbenă. De bine ce cunoșteam fructul, am cumpărat ce-am apucat și mă minunam ce-i cu gustul ăsta acru ))))) Între timp am mâncat și fruct copt, dar n-am mai făcut fotografii :D

    RăspundețiȘtergere