Piciorul-cocoșului

Ranunculus acris

Familia: Ranunculaceae

Genul: Ranunculus

Specia: R. acris
















Denumiri în alte limbi: common/meadow buttercup (engleză), Sharfer Hahnenfuß (germană), réti boglárka (maghiară), renoncule âcre-bouton d'or (franceză).






















Wellen (D)

Comentarii

  1. Cred ca numele englezesc si al doilea in franceza i se potrivesc apropo de aspect. Acris cica ar proveni de la faptul ca galezii frecau varfurile sagetilor cu sucul plantei, care e otravitor cand e crud. In Creta se gateste :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult pentru completări, sunt binevenite.

      Sincer, nu știam că sunt comestibile (citisem undeva contrariul), cât despre galezi și săgețile lor, nici atât. No, amu mă duc să mă documentez :) Weekend fain, Dani!

      Ștergere
    2. Am gasit informatiile intr-un articol al unui ziar din Creta. Nu stiu cat e de stiintific :)

      Ștergere
    3. Hm, fac o salată de "piciorușe", dacă nu mai apar pe aici, clar, articolul nu era științific :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Brândușa de primăvară

Bulgărele de zăpadă/Călinul