Postări

Se afișează postări din octombrie, 2015

Interjecție

Imagine
Ouch! Gramatică & natură :) Grădina botanică din Metz-Franța

Specii de mușcate

Imagine
Geranium Familia: Geraniaceae Genul: Geranium Genul cuprinde peste 400 de specii; nu vă speriați, de data aceasta vă prezint doar șapte :). Fotografiile au fost făcute cu telefonul astă-vară, în Parcul Sainte-Marie (Grădină publică cu o suprafață de 7, 5 hectare) din Nancy-Franța.  Geranium 'Tiny monster' Geranium sanguineum 'Inverness' Geranium x oxonianum 'Rosenlicht' Geranium x oxonianum 'Franck Lawley' Geranium x oxonianum 'Hollywood' Geranium x oxonianum 'Claridge Druce' Geranium 'Anne Thomson' Nancy-Franța  

Astâmpăr

Imagine
Grădina cu fluturi din Grevenmacher (L)

Love story

Imagine
(Ca) doi porumbei Columba livia-Porumbelul de stâncă Grevenmacher (L), 2013

Toamna pe două roți

Imagine
Biciclete Luxembourg (L)

Aripi

Imagine
Päiperleksgaart/Jardin des papillons/Schmetterlingsgarten  Ochi verzi- Morpho polyphemus Camuflaj   Caligo beltrao Papilio palinurus De-a v-ați ascunselea - Caligo beltrao Grădina cu fluturi din Grevenmacher (L)

Lunch

Imagine
Cairina moschata Prânz frugal pe malul Moselei, în parcul din Grevenmacher (L).  Guten Appetit! :)

Pierdută-n ceață

Imagine
Negură Wellen (D), Grevenmacher (L)

Ghemotocul de țepi

Imagine
Igitzy O poveste ceva mai veche... L-am văzut de la geam, se plimba prin grădină, căutând de zor sub frunze. Mi-am tras la repezeală cizmele, am luat aparatul și... Mai-mai să dispară ; l-am prins lângă gard, înainte de vizita la vecini.   A încremenit, și-a lăsat boticul în jos (nu, nu a roșit) și asta a fost. Tresărea speriat la fiecare apăsare a butonului de declanșare, așa că n-am insistat.   Și, pentru că ne place să dăm nume fiecărui animăluț din grădină și nu numai, l-am botezat...Igitzy (de la Igel, care în limba germană înseamnă... arici ).

Despre azi

Imagine
Geranium robertianum Năpraznicul Temperaturile scad vertiginos, năpraznicul rezistă :) Wellen (D)

Armonii cromatice

Imagine
La ceas de sară   Cireșul japonez pitic-Prunus triloba  în luna lui Brumărel. Wellen (D)